drink_pina-colada_16x9_2 drink_pina-colada_16x9_2

Piña Colada

Ingredientai

  • 20 ml romo
  • 30 ml Malibu likerio
  • 20 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • 80 ml ananasų sulčių
  • 30 ml kokosų kremo
  • Ananasas
  • Ledas

Piña Colada receptas su Malibu

Her er en opskrift på en Piña Colada, et garanteret hit på varme sommerdage. Denne drink er perfekt til en solrig, tropisk strand på et eksotisk sted, men hvis solen ikke skinner, eller du ikke er på ferie, er denne klassiske drink stadig fantastisk og kan drikkes, mens du drømmer om varmen. %% Vi laver denne drink med Havana Club 3 Year Old Rum, som er en let cubansk rom med lækre vanilje- og chokoladenoter. Sammen med Malibu, ananas og kokoscreme opnår den den bløde og søde smag, der er karakteristisk for en Piña Colada.

Paruošimas

  1. Užpildykite kokteilių plaktuvą ledukais
  2. Sudėkite visus ingredientus
  3. Gerai suplakite
  4. Supilkite skystį į highball taurę
  5. Papuoškite ananasu

Piña Colada istorija

Piña Colada yra atogrąžų kokteilis, kilęs iš gražiosios Puerto Riko salos. Pavadinimas “Piña Colada” gali būti išverstas kaip “nukoštas ananasas”, kuris nurodo svarbiausią šio vaisinio gėrimo ingredientą – ananasus. Šis gėrimas atsirado Puerto Rike 1954 m., kai barmenas Ramón Marrero Caribe Hilton viešbutyje sumaišė romą, kokosų kremą ir ananasų sultis – ir tą akimirką buvo sukurtas Piña Colada. Vėliau, 1978 m., Piña Colada tapo Puerto Riko nacionaliniu gėrimu. Šiandien gėrimas yra žinomas visame pasaulyje ir kasmet liepos 10 d. švenčia savo “Nacionalinę Piña Colada dieną”. Yra keletas būdų, kaip pasigaminti Piña Coladą, todėl ją galima patiekti būtent taip, kaip norite. Mūsų svetainėje rasite keletą skirtingų versijų, kurios padės pasisemti įkvėpimo.

Kokosų kremas ar grietinėlė Pina Coladoje?

Originaliame Piña Colada recepte naudojamas kokosų kremas, tačiau jį taip pat galima pakeisti kokosų pienu arba grietinėle. Piña Colada skonis ir konsistencija priklausys nuo to, ar naudosite kokosų kremą, kokosų pieną ar grietinėlę. Piña Colada bus tirštesnės ir kremiškesnės konsistencijos su kokosų kremu, o naudojant kokosų pieną, gausite “lengvesnį” Piña Coladą. Jei vietoj jo naudosite grietinėlę, turėtumėte atkreipti dėmesį, kad sušvelninsite kokoso poskonį, tačiau gėrimas vis tiek įgaus puikų skonį ir kreminę konsistenciją.