Margarita Margarita

Margarita

Ingredientai

  • 40 ml tekilos
  • 20 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • 20 ml apelsinų likerio
  • Druska
  • Žalioji citrina
  • Ledas

Klasikinis Margarita kokteilis

Margarita yra ikoniškas kokteilis, žinomas dėl savo gaivaus skonio. Mūsų receptas yra paremtas Altos Plata Blanco Tequila, kuris su savo saldžiomis natomis puikiai dera su žaliųjų citrinų sultimis ir apelsinų likeriu. Puikiai subalansuotas tekilos, žaliųjų citrinų ir apelsinų likerio derinys.

Paruošimo būdas

1. Paimkite kokteilių plaktuvą ir užpildykite jį ledukais
2. Sudėkite visus ingredientus ir suplakite
3. Paimkite coupe taurę ir apibarstykite jos kraštą druska
4. Supilkite skystį į taurę
5. Papuoškite griežinėliu žaliosios citrinos

Margarita istorija

Margaritos kilmė vis dar diskutuojama, tačiau dauguma mano, kad ji buvo išrasta Meksikoje 1940-aisiais. Pasakojama, kad amerikiečių aukštuomenės atstovė, vardu Margarita Sames, sukūrė kokteilį atostogaudama Akapulke 1948 m., sumaišydama tekilą, apelsinų likerį ir žaliųjų citrinų sultis.

Kaip patiekti Margarita kokteilį

Margarita yra toks ikoniškas kokteilis, kad yra vadinamosios Margarita taurės, sukurtos specialiai jam patiekti. Jei neturite Margarita taurių, galite naudoti coupe taurę.

Patarimai, kaip pasigaminti geriausią Margaritą

Norėdami pasigaminti tobulą Margarita kokteilį, rekomenduojame naudoti šviežius ingredientus. Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys suteikia žymiai geresnį skonį nei pirktos sultys. Be to, atšaldytos taurės yra vyšnia ant torto norint pasimėgauti ledine Margarita.